Nastavenie cookies

Cookies sú malé textové súbory, ktoré sú pri vašej návšteve webových stránok Restu týmito stránkami alebo stránkami našich partnerov zasielané a ukladané do vášho prehliadača.

6 fotiek
Na mape

Informácie Restaurant Grobský Dvor

Vhodné prírodné podmienky v obci Slovenský Grob umožnili chov husí a kačíc. Husi sa piekli v piatok v hlinených pekáčoch a v chlebových peciach, kde dostávali správnu farbu, vôňu a chuť. V sobotu ich niesli predávať na trh do Svätého Jura a Bratislavy. V šesťdesiatych a sedemdesiatych rokoch začali labužníci chodiť za pečenými husami priamo do obce, kde po domoch husacinu aj konzumovali. Táto tradícia trvá dodnes a viacej sa rozšírila. V dnešnej dobe je možné zájsť si na husacinu po celý rok. 

V reštaurácii k husacine podávajú lokše, burčiak a malokarpatské vína. Husacie špeciality reštaurácia ponúka hosťom po celý rok. Z ľudového umenia tu má svoju tradíciu výšivka, paličková čipka a rezbárstvo.
 


Zobraziť viac

Nahlásiť chybu

Nesedí tu niektoré informácie? Napíšte nám.

Tento formulár je chránený pomocou reCAPTCHA a jeho odoslaním súhlasíte sozmluvnými podmienkami a zásadami ochrany osobných údajov spoločnosti Google.

Ďakujeme

Ďakujeme za nahlásenie chyby. Čo najskôr sa ju pokúsime opraviť.

Zavolať do reštaurácie

Nemohli ste sa do podniku dovolať?

Otváracia doba