Cookies settings

Cookies are small text files that are sent and saved to your browser when visiting Restu website or our partner sites.

6 photos
On map

Information Restaurant Grobský Dvor

Vhodné prírodné podmienky v obci Slovenský Grob umožnili chov husí a kačíc. Husi sa piekli v piatok v hlinených pekáčoch a v chlebových peciach, kde dostávali správnu farbu, vôňu a chuť. V sobotu ich niesli predávať na trh do Svätého Jura a Bratislavy. V šesťdesiatych a sedemdesiatych rokoch začali labužníci chodiť za pečenými husami priamo do obce, kde po domoch husacinu aj konzumovali. Táto tradícia trvá dodnes a viacej sa rozšírila. V dnešnej dobe je možné zájsť si na husacinu po celý rok. 

V reštaurácii k husacine podávajú lokše, burčiak a malokarpatské vína. Husacie špeciality reštaurácia ponúka hosťom po celý rok. Z ľudového umenia tu má svoju tradíciu výšivka, paličková čipka a rezbárstvo.
 


Show more

Report an error

Some information are wrong? Write to us.

This form is protected by reCAPTCHA and by submitting the form you agree to Google Terms and Conditions and Privacy Policy.

Thank you

Thank you for reporting this issue. As soon as possible we try to fix it.

Call the restaurant

Can't you call to the business?

Opening hours